Wednesday, 30 November 2011

Cinta Kura-kura

Filem melayu terbaru yg bergenre romatik komedi dari KRU studios...CINTA KURA-KURA...dengan menampilkan Zizan Raja Lawak sebagai suara KURA-KURA tu...mmg dijangka tak kering gigi bila menonton...turut berlakon filem ini adalah Aeril Zafrel,Tiz zaqyah,Usop Wilcha dan ramai lagi...Filem ini adalah hasil arahan Nizam Zakaria...

Layan je trailer bawah ini,lagi tahu pasal filem ini...

video

Tapi Aku tak tahu bila pula tarikh tayangannya...hehe...dalam masa terdekat kot...Coming soon !!!
Sape2 yg tahu bila tayangan bagitahu aku yeee...

Sunday, 27 November 2011

Aprilia RSV4 Remy Ishak Tepi Aku

Aku jumpa Remy Ishak ke???..hahax..Mmg tak r kan...Sebenarnya jenis Superbikes je sama dgn Remy Ishak...oin oin oin...masa round2 bandar tadi r, ada r superbikes Stop tepi kereta ayah aku masa tunggu Trafic light hijau ,yg tak tahan tu kaca mata hitam dia sama jenis dgn aku r..Jenis Ferrari...hehe...tapi aku punya yg latest model la...(xnk kalah)...hahax....

abg superbikes tu tgk aku lain macam je...maybe dia tgk aku macam tak mampu kot...Nevermind...
...berbalik pada APRILIA RSV4...setahu aku la kan Remy Ishak ada superbikes ni la...aku mmg minat la kalau superbikes ni...Remy Ishak pun aku minat,abg ketul2,hero malaya....


ni gambar superbikes Aprilia RSV4 bagi sesape yg tak kenal...

Side look

Chasis


Engine

Front look with carbon fiber






Tremendous !!! Harap2 dpt miliki..hehe...

Wednesday, 23 November 2011

Best la kalau aku yg dapat RM30,000

Bestkan kalau dapat RM30,000 ... ni lah ganjaran dari presiden FAM(Sultan Ahmad Shah) kepada Harimau muda...aku harap selepas dapat ganjaran yg lumayan ni...pemain2 menjadi lebih fokus dan semangat dengan perlawanan2 yg akan datang...yg paling dekat perlawanan malam ni yg menentang SYRIA untuk kelayakan Olimpik 2012...

Cerita lain...

Aku ada la juga cita2 time sekolah dulu untuk main bola kebangsaan kan tapi dulu tak la selumayan sekarang ni...hehe...time sekolah dulu biasanya cikgu2 ambik kroni2 je untuk main bola wakil sekolah dan sampai sekarang pun ada lagi yg macam tu...so yg lebih berbakat akan terpendam macam tu je...sampai bila ini akan terjadi???...aku rasa bukan pada peringkat sekolah saja hal ini terjadi mungkin juga pada universiti dan negara...mana tak nya?..kalau dah akar rosak,batang dan daun pun turut sama rosak kan...

Bila bolasepak dipolitik kan dan dipimpin oleh mereka yang tak kena mengena langsung dengan sukan,sampai bila2 pun bolasepak kita tak akan kemana...Nk masuk World Cup??...masih jauh perjalanan kalau pihak atasan masih ditakuk lama...FAM sendiri tak boleh langsung dikritik walaupun kritikan itu ternyata betul...Yang dapat hanya surat CINTa dari mereka..huhu...

fikir2kan yeee...aku mengkritik tak bermakna aku baik dan bagus tapi demi kebaikan...

kemenangan kita !!!





Layan Isteri dah macam Binatang


Orang kahwin..dia pun nk kahwin tapi tak pandai jaga bini...ape Kes ??...ini la berita utama akhbar metro hari ni...PUTAR ISTERI...terjadi di KL...

Mmg kejam tindakan suaminya bilamana si isteri diseterika dimuka,dipukul dan yg paling tragis bila digantung di kipas siling...dan lagi...di ON pula kipas tu...tak ke berputar bini die tu !!! ...mmg kejam sgt la bini yg sepatutnya dibahagiakan hari-harinya diperlakukan begini...ish3...bawak2 la mengucap yeee...

aku terfikir sejenak...jenis pemikiran apa yg sampai sanggup buat mcm ni pada bini sendiri  !!!...pada kebiasaannya dari yg aku tahu manusia begini mengalami Sakit MEntal yg mugkin trauma dari zaman kanak2...ataupun Halusinasi dalam diri sendiri

jgn pandang enteng pada kanak2 yg sanggup menyembelih atau berniat begitu terhadap haiwan contohnya KUCING...pada sudut Psikologi..., kanak2 itu tak mustahil boleh menjadi pesakit mental pada dewasanya...sebab jgn tak tahu kanak2 juga boleh stress dan mengalami kemurungan so pandai2 la ye kalau sesuatu mencurigakan berlaku pada anak,adik atau sesiapa saja yg anda sayangi...berjumpa la pada mereka yg pakar...agar dapat dikesan pada peringkat awal yg mana yg lebih mudah dirawat...

kalau sakit jumpa doktor...kereta rosak jumpa mekanik..kalau lapar,makan jawabnya...

sorry kalau ada salah...hehe..tolong tegur sy kalau salah...


Tuesday, 22 November 2011

Musim Tengkujuh dah mai...


 Bangun2 pagi je hujan yg sangat lebat turun, memang malas nk bangun...hehe...Hari ni tak nampak Matahari pun...Tak hujan,mendung...kalau tak mendung,hujan la...tu la maknanya dah mai musim tengkujuh ataupun musim hujan(NOV-MAC)...kehidupan harian kita pun berubah mengikut musim...mujur ada dua musim jek kat negara kita ni...Panas Dan Hujan...

Telah Allah jadikan Musim2 ni ada sebab musababnya,kita sebagai hamba yg hina kena patuh dan hanya sujud pada-Nya tak kira musim...ingat !!! ...

bestnya musim hujan ni kalau time kecik dulu,mesti r main2 hujan kan...wat kapal kertas tu(main dlm longkang)...main bola dalam hujan(favourite)...hehe...main je la kerjanya time kecik..hehe..


Tetibe teringat kenangan zaman kecik dulu...hikhikhik...




sampai sini dulu nak gi main hujan kat luar...hahax...adios...see ya !!!...keep on blogging kwn2...

Malaysia' absolute Champion

Malaysia fighting !!! nampaknya telah tersurat kemenangan kita buat sukan sea ke 26...kemenangan yg paling bermakna bilamana berjaya mempertahankan kejuaraan untuk 'ibu segala emas' !!!

Tak kira la mana arena sekali pun kita tgk,mmg pasti kemenangan milik kita...hahax...perlawanan mmg cukup hebat,mendebarkan,sengit,senget ke ...ade belaka...hahax...tak dinafikan referee semalam agak BIAS la dgn sebilangan pelakon sinetron yg mantop yg kadang2 sakit hati juga tgk...huhu...

Malaysia menang(4-3)sepakan penalti apabila terikat seri(1-1) sepanjang 120minit permainan...



Hero Malaysia
Tahniah Malaysia ! Tahniah Indonesia ! kerana memberikan perlawanan yg hebat semalam...
Kalah dan menang adalah adat pertandingan...terimalah seadanya...

pasca perlawanan...

Saturday, 19 November 2011

Saksikan nanti siaran langsung Bolasepak peringkat separuh akhir pertama sukan sea ke-26 nanti pukul 5.00 ptg ini...

Mampukah Malaysia mengalahkan Myanmar???...Insyallah pastinya mampu..hehe..(sendiri tanya sendiri jawab)...walaupun tanpa kelibat Coach kita di Padang...
  
Saksikan live di Tv2,Tv3 dan Astro Arena...

   
Bendera Mana yg Bakal Megah ptg ni???...teruskan sokongan Malaysia...Malaysia Boleh!!!                                                                     

Friday, 18 November 2011

Zenvo St1 limited edition

Supercar ini hanya ada 15 butir je dalam dunia ni...dengan harga USD1.8 juta ia menjadi rebutan buat si kaya lebihan duit untuk menambah koleksi kereta mereka...

Gambar-gambar dicedok dari Mr.google...






mengancamkan ???

Pesta SPM


Gila la budak2 sekarang eik...SPM tak habis lagi tapi dah berpesta sakan dikelab...Ape kes???...cari jawapan ke dalam kelab tu untuk next paper SPM !!! ...ish3x..memang runtuh la moral sebahagian pelajar2 kita sekarang ni...nk berkat macam mana la belajar kalau terkinja-kinja di kelab malam2 hari...

aku geleng2 kepala juga bila tgk berita Tv9 tadi...ish3...seramai 30orang ditangkap di dalam kelab ketika asyik melayang nafsu berpesta di salah sebuah kelab di ibu negara...

Gambar hiasan

Indonesia Tak Dapat Terima Hakikat !!!

Please r !!! terima hakikat yg korang kalah lah wei !!!...tu semalam punya game la...Bila mana Malaysia menang 1gol hasil jaringan Shahrul Azwari Ibrahim pada minit ke-14...Mesti ramai dah tahukan kita menang lawan bolasepak kan ...

Malaysia lagi sekali kena naik kereta perisai ketika kepulangan disambut oleh peminat2 Indonesia yg terlalu fanatik emosi sehingga membahayakan keselamatan Pemain2 kita...Ape Kes ???...mmg jarang sekali berlaku dalam dunia bola ni kena naik kereta perisai(Barracuda) bila nk pergi lawan atau sesudah pulang bermain...Haha...gile kentang r peminat indonesia ni !!!...

ni dia rupa Barracuda kalau nk kenal...



kelakar juga bila difikirkan...Tercatit dalam sejarah dunia bolasepak tu...

Thursday, 17 November 2011

Indonesia Angkuh ! Malaysia Disisih !

Aku antara fan Skuad sukan sea Malaysia yg marah dgn keadaan atlet2 dan rakyat2 Malaysia disana yg byk timbul kontroversi dan konspirasi dgn tuan rumah Indonesia...apa kes???...semcm terlalu byk salah Malaysia apabila brmcm-mcm yg timbul apabila atlet Malaysia beraksi...wartawan Malaysia dihalau di pusat akuatik,sedangkan wartawan lain dilayan sebaiknnya...Ape celup kan?...Skuad takraw senasib disish dan ditekankan dgn MC(pengacara) di arena tempat beraksi turut serta bersorak dgn menggunakan speaker di arena tersebut....ape cer?...mmg tak profesional la kalau dari semangat kesukanan dan etika sbg MC...marah dol...tuuuutttttttttttttt....skuad karate turut bernasib malang bila tiba lawan dgn tuan rumah...mmg BIAS habis r Referee...walaupun selalu trjadi tapi aku tgk kan Mmg trlalu nmpk BIAS nye Referee...

Aku bukan nk condem mana2 pihak tapi aku sekadar luahkan rasa hati...kita tgk la lawan bolasepak pukul 8 malam nanti...aku harap jgn ada lagi komplot utk menjatuhkan Malaysia...Tgk nanti mana tahu kan Referee mlm BIAS kot..huhu..saksikan mlm ni...jgn lupa yeee...

Monday, 14 November 2011

Semangat Hari Isnin


...Dunia Bisa Ditakluk Jika Kita Memulakan Langkah Pertama Menuju Puncak Cita-Cita...

Mulakan Langkah Positif kita !!!

Friday, 4 November 2011

Aku dah Habis la>>>Hoorayyyyy !!!

Dah tersurat tarikh keramat aku hari ni bilamana kuar result jek...Aku dah habis belajar wei !!!...mmg hari paling happy aku hari ni...Bab Diploma aku dah lepas habis...Alhamdulillah...ini semua berkat doa dari family,my frenz and all the live body around me...sebak pun aku rasa jugak hari ni,bila ingat kembali zaman suka dan duka aku time belajar..huhu...
lepas ni start pula dunia baru aku yg lain pula...yg lebih byk cabaran dan hikmah bersama mereka2 yg sering dahagakan ilmu dan dgn pengalaman yg lebih menjadi aku lebih kuat...insyallah...

Hadiah untuk Hari Raya Korban tahun ni(10 zulhijjah 1432 hijrah,6hb november 2011 masihi)...Hari Raya Korban paling bermakna utk aku buat moment sekarang ni...aku akan ingat sebagai kamus hidup aku yg bermakna...

Alhamdulillah...perkataan yg tiada tandingan bila bersyukur...