Friday, 13 April 2012

Senyum itu Menawan =)


Senyum...Ada tak orang yang tak tahu nak senyum??..hehe..Memey tak ada la kan...telah menjadi fitrah pada kita manusia untuk mengespresikan mimik muka mengikut mood kita...Senyum adalah paling menawan hati sesiapa saja bila terserlah diwajah kita, bahkan dalam Islam senyum dianggap sebagai sedekah pada orang...:)

Senyum...tak perlu kata apa-apa seperti lirik lagu ciptaan Malique, lagu ini sangat signifikan pada kepentingan senyum dalam hidup kita, malah senyum dapat mengubah hari kita menjadi Happy...tapi jangan pula tersenyum sorang2...hehe...nanti........sambung sendiri...hehe...

Senyum...permulaan pada perhubungan seseorang dalam percintaan, kata orang itu trick untuk memikat hati...takkan nak adjust awekz, dah bermuka masam macam cuka kan..huhu...tapi jangan salah anggap,bukan semua yang senyum nak ngorat je kerjanya...

Senyum...dapat mengeratkan silaturahim sesama tetangga...nak ke kita dekati orang yang muka Bengkeng !!!...memang tak r kan...So Senyum la sokmo...menarik cas-cas positif pada sekeliling kita dan memudahkan orang untuk mendekati kita...Dr.Azizan mentor aku pernah cakap yang dalam perniagaan 'SENYUM' adalah penting untuk mengorak langkah berjaya menjadi jutawan...

Sampai sini dulu...nanti dah panjang sangat,melalut pulak..hehe...
Nota kaki : ...Senyum selalu, kilasan peribadi positif kita...
Post a Comment