Tuesday, 13 December 2011

Kalaulah Hidup Macam Dalam Drama...Scha jangan Marah yeee

Tahukan drama macam mana...semuanya nampak macam mudah saja untuk dijalani...huhu...Dapat la idea masa tonton cerita 'Kelas Kau Maria' tadi...kantoi layan cerita ni...hahax...


Ada la aku rasa macam tak logik saja cerita ni(my opinion)....kisahnya,Maria yang tiba-tiba hilang selepas mengajuk membawa diri ke Tokyo,Jepun...Bila saja Family tahu,dia dah ada bekerja disebuah Restoran Sushi...Mudahkan kalau Hidup macam dalam drama..Tak payah nak minta permit kerja ke pape...Terus saja dapat kerja sana...Macam dah tahu2 saja selok belok di negeri orang...

Bukan aku nak kondem cerita-cerita Melayu yeee...Aku nak kita semua berfikir sejenak, Hidup kita sebenar bukan seperti Drama yang semua telah di'shoot' untuk tayangan sejam atau beberapa jam...kalau dalam drama,mengajuk boleh lari luar negara...macam jepun,indonesia,korea selatan ke...Aku pun nak...hehe...Tapi bukan senang la , lain la kalau ada duit beribu riban... =D

The moral of the story...: don't be too obsess with your drama...but be excellent in the real drama of our life...Keep working hard and achieve your Dream...Adios... =D
Drama Drama Drama

Post a Comment