Friday, 20 January 2012

Tips : Persediaan nak Masuk U...

 Bulan Februari n March n bulan2 yang lain...Ramai yang dapat tawaran untuk melanjutkan lagi pelajaran yang sedia ada...yang SPM masuk Matrikulasi ke, Diploma ke, Asasi ke...yang Diploma sambung degree,buat Diploma lanjutan ke...dan seterusnya level2 yang lebih tinggi Master atau Phd...

Yang penting belajar kena teruskan sampai ke liang lahad...Ingat !!!...

So kena la buat persediaan :


+ Buat pengesahan dan fotostat mana2 maklumat dan sijil2 yang penting...buat awal2 pun takpe takut nanti orang2 atas sibuk...huhu...

+ Beli barang2 keperluan diri dan keperluan2 lain...save budget sikit kalau dah ada barang2 tu semua...Lagi tak perlu nak gi shopping2...

+ Buat persediaan juga dengan otak...baca apa2 yang umum dengan 'course' yang diambil...biar minda terbuka sikit...huhu...tak pun tengok la Tv, rancangan yang memberi input macam 'Discovery channel' ke, n macam lagi la yang bersepah2 dalam Mr google...

+ Biasakan bangun dan mandi pagi...maklum la kalau dah lama sangat cuti, memang malas jadinya...so kena la biasa2 kan diri...(dari pengalaman sendiri)..hehe..

+ Positifkan diri untuk terima apa2 yang baru dan cabaran2 yang baru di dunia baru...jangan la sampai 'Culture Shock' ...


Ni saja kot buat masa ni, kalau ada lagi....buat sambungan..huhu...Enjoy your Life ! tapi Akhirat jangan lupa ! Ingat !!!
Post a Comment