Wednesday, 28 March 2012

Otai blogger Tak senang Duduk...

Blog bagi aku sekadar suke2 je...saja nak cuba nasib, kalau-kalau ada rezeki ikut jalan sini...Tapi bagi yang cari makan melalui blog ni memang blog dah anggap macam anak sendiri la kot...maklum la periuk nasik kan...Aku pernah bayangkan la macam mana la hidup seorang blogger Tegar !!!...Full-time job as the blogger...(speaking London)...hehe...

Bayangkan yeee...

Kalau dah popular mesti la ramai follower kan...So memang popular la dikalangan blogger-blogger yang ada...Tapi jangan ingat dah popular boleh relax je, buat entry seminggu sekali je kan...

Makin bertambah la kerja-kerja sebagai blogger yang sebenarnya...Tiap-tiap hari kena perah otak kena buat entry untuk peminat-peminat yang dah Like atau dah follow...

Lagi lagi lagi...

Promotion untuk iklan pun bertambah la kan, kena la pula buat 'deal' dengan klien pasal iklan kat blog dan cara promosi ke apa...macam-macam la kan....Busy la jugak kan...Otai-otai blogger maybe ada jemputan untuk hadir ke majlis-majlis yang berkaitan dengan blog ke...busy kan ?...huhu...

Ingat !!! tak ada kerja yang boleh santai dan relax je memanjang...Dah fitrah hidup sebut saja kerja memang la kena guna keringat yang ada bagi sesuap nasik...samaada keringat dari badan  ataupun dari power brain kita yang ada ini...

Otai-otai blogger pada bayangan aku mesti kerjanya menghadap Laptop je kot...Memang la perlu untuk update blog...kalau tak pun guna mana-mana gadget yang Fofular macam Ipad, galaxy tab ke and so On...

Aku respect dengan Abg BenAshaari yang memang sentiasa ada je idea baru untuk buat entri blog die.... Abg Ben memang dah sampai tahap otai r kan...ada lagi yang otai-otai....yang maybe aku sendiri tak habis explore semua blog-blog dieorang...hehe...

Kalau ada salah dalam entri ni...sila tegur...Let me know it...Sayoonara...
Post a Comment