Monday, 15 August 2011

Cinta Muka Buku???

 Bab cinta lagi nampaknya entri aku hari ini...hahax...hari ini hari aku bersama cinta kot...tak kisah la kan...Dh jadi lumrah buat manusia untuk bercinta kan...Lihat dari tajuk tahu kan 'Cinta muka buku' nyanyian adik kita NajwaLatif...yg tengah hangat diputarkan di radio2 dlm Malaysia...Aku saja nk kongsi ttg Cinta Online...
 Cinta dtg tak kira dari mana kan,asalkn seseorang itu boleh terima seikhlas yg mungkin...Ramai yg bercinta dari sumber online ini seperti laman sosial Facebook atau myfriends2u ,ada antara mereka sampai ke jinjang pelamin pun...Bagi aku la kan kalau nk cinta online ni...
1.Hati kena ikhlas
Tak ada niat buruk dalam perkenalan
2.Jangan terlalu gelojoh
kena byk bersabar dlm perkenalan,jgn 1hari kenal dah nk ajak jumpa ke...ambik masa utk kenal...
3.kena hati-hati pada first time jumpa
Bukan apa kena selalu berjaga-jaga,jgn pergi jumpa sorang2 yeee..ajak la kwn utk temankan...
4.Jangan percaya 100%
yg ini kalau pada awal perkenalan,kena ada rasa curiga jgk la...tak leh r terlalu cepat percaya yeee...
5.Kalau dh rasa serasi...
Masuk la meminang yee...jgn tunggu lama2 nanti dikebas org...hehe...
So bercinta secara online bukan sesuatu yg asing lagi pada zaman sekarang ini...yg penting ikhlaskan hati dan berdoa la pada yg satu agar kita dijodohkan dengan insan yg terbaik...
Setakat ini saja entri ini...bercinta la dengan seseorang itu kerana Allah...pasti cinta kita akan diberkati...insyallah...

Entri ini dari pengamatan aku pada Cinta Online...Selamat Bercinta !!!...:)
Post a Comment