Thursday, 11 August 2011

Tips Merancang Aktiviti

Bulan pose mcm ini,mesti ramai yg rancang nk berbuka dgn kwn2 kan...Maklumlah lepas saja SPM,mmg serius ssh !!! nk jumpa...So kalau buat aktiviti mcm boleh r lepaskn rindu yeee...hehez...
Aku nk bagi tips sikit kalau merancang nk buat sesuatu aktiviti...

1.Leader mesti Gempak!!!
Leader mesti seorang yg bertanggungjawab dan kalau boleh lelaki sorang n perempuan sorang,bukan apa senang nk contact kawan lelaki dan perempuan....Leader jgk kena bagi komitmen lebih masa dan tahan maki...hahaz...

2.Masa mesti sesuai
Buat time ramai kawan2 yg cuti...tapi kalau yg tak boleh pergi tu nk buat mcm mana kan...So pilih r time cuti semester atau cuti umum ke hari minggu ke...yg ini kena guna suara majoriti dari kawan2 supaya ramai yg boleh datang...

3.Kenderaan mesti cukup
Yang ini agak penting kalau buat aktiviti di tempat yg jauh dari rumah kawan2...rancang r samaada nk konvoi naik moto ke,kereta ke...dan kalau sesiapa yg nk pergi sendiri,up to him/her...

4.Buat Survey tempat untuk aktiviti
Ikut la nk buat di mana saja pun,yg penting kena survey dulu...kalau macam buat majlis makan2,kena la tempah dulu yeee...nanti terkezut Tuan kedai...hahaz.....Kalau bajet ada lebih boleh buat di hotel...mmg mudah la...kena tempah saja....

5.Buat discussion dengan kwn2
kena dapatkan kata sepakat,tak kisah la nk discuss kat mana pun tapi kalau sekarang yg paling mudah MukaBuku(FB) la...sebab semua org ada FB kan sekarang ini.....Buat saja group untuk kumpulkan semua kawan2 lama...


Setakat ini la dulu tips dari aku...Nk ambil kesempatan nk ucap trimas dan syabas pada leader aktiviti berbuka pose awok2 aku(SPM 06)...

Tempat:Area Kijal/Paka dan Mesra Mall
Tarikh:12 ogos 2011
Masa:3.30pm(berkumpul)

Ni dia Leader...

Yupie
    G-hah




 






Post a Comment